Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.

    Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.

    Legg skiver av poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk lagvis i formen.

    Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.

    Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.

    Formen er kjempegod som en egen rett f.eks. godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.

    Tips:

    Denne retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter, men da bør grønnsakene være kokt litt på forhånd. Stekes i så fall forsiktig på middels varme med litt olje i pannen. Den er ferdig når retten har "satt seg".

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 300 g potet - melen sort som Kerrs pink, Pimpernell, e.l.
  • 2 stk gulrot
  • ½ stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk pastinakk
  • 3 stk egg
  • 3 dl matfløte
  • 150 g revet hvitost
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • litt smør til smøring av formen

Fremgangsmåte

  • Skjær poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.

    Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.

    Legg skiver av poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk lagvis i formen.

    Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.

    Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.

    Formen er kjempegod som en egen rett f.eks. godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.

    Tips:

    Denne retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter, men da bør grønnsakene være kokt litt på forhånd. Stekes i så fall forsiktig på middels varme med litt olje i pannen. Den er ferdig når retten har "satt seg".