Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader.

    Rens blomkålen for blader, og skjær til stilken i bunnen slik at hodet ligger rett på en bakeplate kledd med bakepapir.

    Del en hvitløkbåt og gni snittflaten på utsiden av blomkålhodene.

    Pisk sammen olje og sennep, og fordel 3/4 av blandingen over blomkålhodene - også på undersiden.

    Sett blomkålhodene på bakeplaten og bak dem til de er møre tvers igjennom - 50 - 60 minutter.

    La hodene hvile i noen minutter.

    Bland sammen hakket bladpersille, revet parmesan og resten av sennepsblandingen. Fordel blandingen på blomkålhodene.

    Server blomkålen i tykke skiver - enten som tilbehør eller som en kjøttfri middag - gjerne med kokte eller stekte poteter til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk blomkål
  • 1 dl olivenolje
  • 1 båt hvitløk delt i to
  • 4 ss dijonsennep
  • 1 dl finhakket bladpersille
  • 2 ss revet parmesan

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader.

    Rens blomkålen for blader, og skjær til stilken i bunnen slik at hodet ligger rett på en bakeplate kledd med bakepapir.

    Del en hvitløkbåt og gni snittflaten på utsiden av blomkålhodene.

    Pisk sammen olje og sennep, og fordel 3/4 av blandingen over blomkålhodene - også på undersiden.

    Sett blomkålhodene på bakeplaten og bak dem til de er møre tvers igjennom - 50 - 60 minutter.

    La hodene hvile i noen minutter.

    Bland sammen hakket bladpersille, revet parmesan og resten av sennepsblandingen. Fordel blandingen på blomkålhodene.

    Server blomkålen i tykke skiver - enten som tilbehør eller som en kjøttfri middag - gjerne med kokte eller stekte poteter til.