Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Fres løk, hvitløk og chili i en varm panne, gjerne en panne som kan settes i ovn.

    Ha i tomatpuré og rør om.

    Ha i tomater og spisskummen. Rør godt.

    La sausen koke uten lokk i 10-12 minutter, til alt er mykt og sausen er passe tykk. Om sausen blir veldig tykk kan du ha i litt vann.  

    Ha i erter i siste kokeminutt.

    Lag fordypninger til eggene i sausen. Knekk eggene i en kopp og hell eggene forsiktig ned i hver sin fordypning.

    Sett på lokk og senk varmen eller sett hele pannen i ovn på 200 grader.

    Retten er ferdig når hviten har stivnet og plommen fremdeles er bløt.

    Dryss finhakket persille på og server retten varm, gjerne med godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 ss olje
  • 4 båt hvitløk - finhakkede
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 4 ss tomatpuré
  • 8 stk finhakkede soltørkede tomater
  • 10 stk rød cherrytomat
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 dl grønne erter
  • 4 stk egg
  • 4 ss hakket bladpersille
Shakshuka

Fremgangsmåte

  • Fres løk, hvitløk og chili i en varm panne, gjerne en panne som kan settes i ovn.

    Ha i tomatpuré og rør om.

    Ha i tomater og spisskummen. Rør godt.

    La sausen koke uten lokk i 10-12 minutter, til alt er mykt og sausen er passe tykk. Om sausen blir veldig tykk kan du ha i litt vann.  

    Ha i erter i siste kokeminutt.

    Lag fordypninger til eggene i sausen. Knekk eggene i en kopp og hell eggene forsiktig ned i hver sin fordypning.

    Sett på lokk og senk varmen eller sett hele pannen i ovn på 200 grader.

    Retten er ferdig når hviten har stivnet og plommen fremdeles er bløt.

    Dryss finhakket persille på og server retten varm, gjerne med godt brød til.