Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Skrell og del sellerirot og poteter i biter og kok dem møre i vann.Hell av kokevannet og mos bitene sammen med melk. Bland inn en eggeplomme og smak til med revet muskat og pepper.

    Varm oljen i en gryte.

    Fres grønnsakene  blanke i olje i en panne.

    Tilsett tomatpuré og rør rundt. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra bønnene som skal tilsettes mot slutten av koketiden.

    Smak til med pepper.

    La sausen småkoke 8-10 minutter. Sausen skal være ganske tykk.

    Ha grønnsaksausen i en stor ildfast form eller i 4-5 porsjonsformer. Bre et lag med potetmos jevnt over.

    Stek formen(e) midt i ovnen på 220 grader C til potetmosen har fått farge - 10-15 minutter.

    Dryss finhakket oregano (eller rosmarin) over.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Potetmos med selleri:
  • 8 stk stor potet
  • 3 skive knollselleri (sellerirot)
  • 1 dl melk
  • 1 stk eggeplomme
  • litt revet muskat
  • pepper
  • Grønnsaksaus:
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 stk gulrot i terninger
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk rød paprika i terninger
  • ½ stk grønn squash i terninger
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ss hakket frisk oregano eller rosmarin
  • 60 g brune bønner
  • pepper

Fremgangsmåte

  • Skrell og del sellerirot og poteter i biter og kok dem møre i vann.Hell av kokevannet og mos bitene sammen med melk. Bland inn en eggeplomme og smak til med revet muskat og pepper.

    Varm oljen i en gryte.

    Fres grønnsakene  blanke i olje i en panne.

    Tilsett tomatpuré og rør rundt. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra bønnene som skal tilsettes mot slutten av koketiden.

    Smak til med pepper.

    La sausen småkoke 8-10 minutter. Sausen skal være ganske tykk.

    Ha grønnsaksausen i en stor ildfast form eller i 4-5 porsjonsformer. Bre et lag med potetmos jevnt over.

    Stek formen(e) midt i ovnen på 220 grader C til potetmosen har fått farge - 10-15 minutter.

    Dryss finhakket oregano (eller rosmarin) over.