Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp. Legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse.

    Søtpotetpuré:

    Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann. Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.

    Asparges:

    Brekk av den nederste delen på stilken, og kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem i olivenolje med pepper og sitronsaft.

    Rotfruktsylinder:

    Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Press terningene i en liten stålsylinder (se bildet) og la stå til servering.

    Appelsinkålrot:

    Skjær kålrot i 1/2 cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.

    En fyldig rødvinssaus til smaker kjempegodt.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 100 g salt
  • 1 l vann
  • Søtpotetpuré:
  • 800 g søtpotet
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
  • Asparges:
  • 16 stk grønn frisk asparges
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • litt sitronsaft
  • Rotfruktsylinder:
  • 100 g gulrot
  • 100 g sellerirot
  • stk purre - ca. 10 cm
  • Appelsinkålrot:
  • 100 g kålrot
  • 5 dl friskpresset appelsinsaft
Torsk med asparges på hvitt fat

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp. Legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse.

    Søtpotetpuré:

    Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann. Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.

    Asparges:

    Brekk av den nederste delen på stilken, og kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem i olivenolje med pepper og sitronsaft.

    Rotfruktsylinder:

    Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Press terningene i en liten stålsylinder (se bildet) og la stå til servering.

    Appelsinkålrot:

    Skjær kålrot i 1/2 cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.

    En fyldig rødvinssaus til smaker kjempegodt.