Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

    Rens og finhakk løk og hvitløk.

    Vask, skrell og riv gulrøtter og skjær sellerirot og sjampinjong i terninger.

    Skåld tomatene ved å skjære et kryss i dem, legge dem noen sekunder i kokende vann og rett over i iskaldt vann. Da er det lett å dra av skallet.

    Skjær tomatene i terninger.

    Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.

    Tilsett gulrøtter, sellerirot, sjampinjong, tomatpuré og tomatterningene.

    Tilsett buljongen og krydder, og la sausen koke i ca. 20 minutter.

    Server med nykokt spagetti.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 300 g karbonadedeig
  • 1 stk finhakket løk
  • 3 stk reven gulrot
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • 1 båt presset hvitløk
  • ¼ ts malt muskat
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 5 stk moden tomat
  • 8 stk frisk sjampinjong
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 stk laurbærblad
  • 400 g fullkornsspagetti

Fremgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

    Rens og finhakk løk og hvitløk.

    Vask, skrell og riv gulrøtter og skjær sellerirot og sjampinjong i terninger.

    Skåld tomatene ved å skjære et kryss i dem, legge dem noen sekunder i kokende vann og rett over i iskaldt vann. Da er det lett å dra av skallet.

    Skjær tomatene i terninger.

    Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.

    Tilsett gulrøtter, sellerirot, sjampinjong, tomatpuré og tomatterningene.

    Tilsett buljongen og krydder, og la sausen koke i ca. 20 minutter.

    Server med nykokt spagetti.