Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).

    Rens og hakk løk og hvitløk.

    Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den.

    Skjær sjampinjong i skiver.

    Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.

    Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.

    Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.

    Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.

    Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskat og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.

    Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.

    Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.

    En grønn salat til smaker godt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Tomatsaus:
  • 2 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 stk hakket løk
  • 4 båt hvitløk - hakket
  • 6 stk frisk sjampinjong i skiver
  • 2 stk revet gulrot
  • 1 skive knollselleri (sellerirot) - revet
  • 1 stk finhakket rød chili uten frø og hinner
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • ¼ ts malt kanel
  • litt salt og pepper
  • Mellom lagene:
  • 8 stk lasagneplater - gjerne fullkorn
  • 1 stk aubergine i tynne skiver
  • 1 stk grønn squash i tynne skiver
  • Hvit saus:
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 1 ts malt muskat
  • ½ ts salt
  • ½ ts malt hvit pepper
  • 1 dl revet hvitost til sausen
  • 1 dl revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).

    Rens og hakk løk og hvitløk.

    Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den.

    Skjær sjampinjong i skiver.

    Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.

    Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.

    Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.

    Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.

    Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskat og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.

    Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.

    Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.

    En grønn salat til smaker godt.