Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren. Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen. Dekk til og mariner i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til. Ta vare på marinaden.

     

    Varm woken og ha i resten av oljen. Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring. Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter. Hell over marinaden og tilsett mango. Dryss over hakket sitronmelisse og server woken umiddelbart med nykokt ris og limebåter.
     

    Tips:  Svinekjøttet kan erstattes med kylling eller scampi.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 ts revet frisk ingefær
  • 1 stk hakket rød chili
  • 2 båt hvitløk - knust
  • 250 g indrefilet av svin - i strimler
  • 5 ss appelsinjuice
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • 1 stk rødløk i tynne ringer
  • 1 stk grønn squash i strimler
  • 2 stk rød paprika - i strimler
  • 1 stk mango i biter
  • 2 ss hakket frisk sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren. Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen. Dekk til og mariner i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til. Ta vare på marinaden.

     

    Varm woken og ha i resten av oljen. Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring. Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter. Hell over marinaden og tilsett mango. Dryss over hakket sitronmelisse og server woken umiddelbart med nykokt ris og limebåter.
     

    Tips:  Svinekjøttet kan erstattes med kylling eller scampi.