Potetlapper på hvitt fat

Sprø potetlapper med kinakål

Røsti er et velkjent rett laget av revne poteter. Her lager vi dem med hakket kinakål og serverer dem som hovedrett med en god salat til.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 1 kinakål
  • 0,5 finhakket rødløk
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 dl hvetemel
  • 3 egg
  • smak til med salt og pepper
  • 2 ss olje til steking

Til servering

Fremgangsmåte

Skrell og riv potetene. Klem ut så mye væske som mulig. Finstrimle kinakålen og bland den med potetene. rør inn kajennepepper, mel og sammennvispede egg. Krydre med salt og pepper.

Stek en liten prøvekake for å korrigere krydringen.

Stek flate kaker i olje på middels varme, 3-4 minutter på hver side.

Bland alt til salaten.

Server potetkappene med salaten, evt. også godt brød.

Legg til på Min side
Del på Facebook