Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær brødet i terninger.

    Pisk egg, melk, muskat og sennep sammen, og ha i brødterningene.

    Sett til side.

    Fres løk og hvitløk i olje i en panne.

    Del brokkoli i små biter og ha i pannen. Fres et par minutter til.

    Ha i spinat (som er godt skylt) og fres videre til spinaten faller sammen. Tilsett litt salt og pepper.

    Trekk pannen bort fra platen og avkjøl noen minutter.

    Smør en liten ildfast form.

    Legg i brødblanding, revet ost og grønnsakene lagvis. "Klapp" den godt sammen. Avslutt med litt revet ost på toppen.

    La formen hvile i minimum 30 minutter før den stekes.

    Stel strataen midt i ovnen på 200 grader C i ca. 30 minutter. Den skal være fast og gyllen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 8 skive daggammelt brød
  • 4 stk egg
  • 4 ss melk
  • 1 ss god sennep
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 pk frisk spinat
  • ½ stk brokkoli
  • litt salt og pepper
  • 100 g revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Skjær brødet i terninger.

    Pisk egg, melk, muskat og sennep sammen, og ha i brødterningene.

    Sett til side.

    Fres løk og hvitløk i olje i en panne.

    Del brokkoli i små biter og ha i pannen. Fres et par minutter til.

    Ha i spinat (som er godt skylt) og fres videre til spinaten faller sammen. Tilsett litt salt og pepper.

    Trekk pannen bort fra platen og avkjøl noen minutter.

    Smør en liten ildfast form.

    Legg i brødblanding, revet ost og grønnsakene lagvis. "Klapp" den godt sammen. Avslutt med litt revet ost på toppen.

    La formen hvile i minimum 30 minutter før den stekes.

    Stel strataen midt i ovnen på 200 grader C i ca. 30 minutter. Den skal være fast og gyllen.