Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Varm opp oljen (det er viktig at woken er skikkelig varm før kjøttet brunes).

    Brun kjøttet, gjerne i mindre porsjoner, slik at det ikke kokes. Legg kjøttet til side. Strimle alle grønnsakene i mindre biter.

    Oljen varmes i wokpannen. De oppdelte grønnsakene tilsettes og det hele stekes under konstand omrøring. Når grønnsakene er passe myke, tilsettes kjøttet. Ha i soyasaus, woksaus, brunt sukker og revet frisk ingefær. Smak til med salt og pepper.

    Server woken rykende varm med eggnudler eller kokt jasminris til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • ½ stk hodekål
  • 1 stk gul paprika
  • 1 pose friske bønnespirer
  • 2 ss soyasaus
  • 1 pose ferdig woksaus
  • salt og pepper
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ts frisk ingefær

Fremgangsmåte

  • Varm opp oljen (det er viktig at woken er skikkelig varm før kjøttet brunes).

    Brun kjøttet, gjerne i mindre porsjoner, slik at det ikke kokes. Legg kjøttet til side. Strimle alle grønnsakene i mindre biter.

    Oljen varmes i wokpannen. De oppdelte grønnsakene tilsettes og det hele stekes under konstand omrøring. Når grønnsakene er passe myke, tilsettes kjøttet. Ha i soyasaus, woksaus, brunt sukker og revet frisk ingefær. Smak til med salt og pepper.

    Server woken rykende varm med eggnudler eller kokt jasminris til.