Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Varm olje i en gryte.

    Fres løken og tilsett potetbitene. Stek et par minutter.

    Ha i currypaste, ingefær, kokosmelk, buljong, chili og tomatpuré.

    Rør rundt og kok opp, og la koke til potetene begynner å bli møre, 7-8 minutter.

    Skyll linsene godt. Tilsett linser og strimler av paprika de siste kokeminuttene.

    Smak til med limesaft.

    Ha i mer væske om gryta blir for tykk.

    Serveres med finhakket koriander og båter av lime. 

Sitrongress setter en nydelig smak på thailandske retter. Bank et sitrongress med en tresleiv før du har det i gryta. Da frigjøres smaken bedres. La sitrongresset koke med og ta det ut før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 ss olje
  • 3 stk finhakket sjalottløk
  • 500 g skrelt potet i terninger
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 1 ss rød thai curry paste
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 stk sitrongress
  • 1 kopp kokte grønne linser
  • 1 stk saften av lime
  • 1 dl hakket frisk koriander
Potetgryte thai

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en gryte.

    Fres løken og tilsett potetbitene. Stek et par minutter.

    Ha i currypaste, ingefær, kokosmelk, buljong, chili og tomatpuré.

    Rør rundt og kok opp, og la koke til potetene begynner å bli møre, 7-8 minutter.

    Skyll linsene godt. Tilsett linser og strimler av paprika de siste kokeminuttene.

    Smak til med limesaft.

    Ha i mer væske om gryta blir for tykk.

    Serveres med finhakket koriander og båter av lime. 

Sitrongress setter en nydelig smak på thailandske retter. Bank et sitrongress med en tresleiv før du har det i gryta. Da frigjøres smaken bedres. La sitrongresset koke med og ta det ut før servering.