Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Finhakk sjalottløken og fres den blank i en kjele.Skjær plommetomater i biter. Tilsett tomatpuré. Når løken er blank og tomatpureen begynner å bli litt mørk, tilsettes plommetomatene og de hermetiske tomatene.

    Kok opp, tilsett buljong og kok opp på nytt.

    La gryten småputre i 15 minutter, mens du skjærer gulrot og sellerirot i fine terninger.

    Skyll linsene godt i kaldt vann og ta de og grønnsakterningene over i kjelen.

    Småkok videre i 15-20 minutter til linsene er myke.

    Tilsett deretter aspargesbønner og sukkererter.

    Om gryten er blitt litt tørr, så spe med litt mer buljong.

    Smak til med salt og pepper.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss olje
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 stk plommetomat skåret i biter
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ½ l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 500 g røde linser
  • 100 g gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 50 g sukkererter
  • 50 g aspargesbønner
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

  • Finhakk sjalottløken og fres den blank i en kjele.Skjær plommetomater i biter. Tilsett tomatpuré. Når løken er blank og tomatpureen begynner å bli litt mørk, tilsettes plommetomatene og de hermetiske tomatene.

    Kok opp, tilsett buljong og kok opp på nytt.

    La gryten småputre i 15 minutter, mens du skjærer gulrot og sellerirot i fine terninger.

    Skyll linsene godt i kaldt vann og ta de og grønnsakterningene over i kjelen.

    Småkok videre i 15-20 minutter til linsene er myke.

    Tilsett deretter aspargesbønner og sukkererter.

    Om gryten er blitt litt tørr, så spe med litt mer buljong.

    Smak til med salt og pepper.