Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bak sellerirotbitene i ovn på 200 grader til de er møre,  ca. 15 minutter. Avkjøl.

    Kok risen som anvist på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl.

    Forvell blomkålbuketter og stilker delt i biter så vidt møre i vann uten salt. Hell av kokevannet. Avkjøl.

    Ha alle ingrediensene i en bakebolle og mos det med stavmikser til en passe jevn farse. Smak til farsen med salt, pepper og mer krydder om du ønsker.

    Form vegisterkaker ved hjelp av en vætet skje.  Stek dem til de er gyllenbrune på begge sider.

    Farsen kan gjerne lages på forhånd.

    Server vegisterkaker med surkål eller rødkål og kokte poteter.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 dl basmatiris eller annen hvit ris
  • 1 stk blomkål - ca. 500 g - delt i små buketter
  • ½ stk knollselleri (sellerirot) kuttet i terninger (ca. 300 g)
  • 2 dl havregryn
  • 2 ts urtesalt
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts revet muskatnøtt
  • smak til med litt salt og pepper
  • olje eller margarin til stekning
For veganeren eller vegetarianeren - vegisterkaker

Fremgangsmåte

  • Bak sellerirotbitene i ovn på 200 grader til de er møre,  ca. 15 minutter. Avkjøl.

    Kok risen som anvist på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl.

    Forvell blomkålbuketter og stilker delt i biter så vidt møre i vann uten salt. Hell av kokevannet. Avkjøl.

    Ha alle ingrediensene i en bakebolle og mos det med stavmikser til en passe jevn farse. Smak til farsen med salt, pepper og mer krydder om du ønsker.

    Form vegisterkaker ved hjelp av en vætet skje.  Stek dem til de er gyllenbrune på begge sider.

    Farsen kan gjerne lages på forhånd.

    Server vegisterkaker med surkål eller rødkål og kokte poteter.