Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skåld mandlene, tørk dem og rist dem litt i tørr panne/wok.

    Skrell den nederste delen av aspargesene mens de ligger på bordflaten. Skjær i biter, men behold tuppene hele. Skjær rødløk i båter og babymais i 3.

    Skjær kjøttet i så tynne skiver som mulig. Stek det i litt olje til det får farge og ta det ut.

    Stek løken til den er myk, tilsett aspargesstenglene, babymais og kjøtt, og stek videre i noen minutter. Ha i vann, buljongterning som er knust med gaffel (har du ikke kjøttbuljong kan du bruke kyllingbuljong), spinat i grove strimler (fjern grove stilker) og evt. hakket chili.

    Kok til alt er gjennomvarmt og spinaten har falt sammen. Ha på skåldede mandler og friske timianblader ved servering. Server kokt ris eller lyst brød til. 

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 350 g mørbrad av storfe (oksemørbrad)
  • 3 ss olje
  • 300 g grønn frisk asparges
  • 2 stk rødløk
  • 125 g frisk babymais
  • 100 g frisk spinat
  • 2 stk kjøttbuljongterning
  • 3 ss vann
  • 1 ts finhakket rød chili
  • 50 g skåldede mandler
  • 1 ss frisk timian

Fremgangsmåte

  • Skåld mandlene, tørk dem og rist dem litt i tørr panne/wok.

    Skrell den nederste delen av aspargesene mens de ligger på bordflaten. Skjær i biter, men behold tuppene hele. Skjær rødløk i båter og babymais i 3.

    Skjær kjøttet i så tynne skiver som mulig. Stek det i litt olje til det får farge og ta det ut.

    Stek løken til den er myk, tilsett aspargesstenglene, babymais og kjøtt, og stek videre i noen minutter. Ha i vann, buljongterning som er knust med gaffel (har du ikke kjøttbuljong kan du bruke kyllingbuljong), spinat i grove strimler (fjern grove stilker) og evt. hakket chili.

    Kok til alt er gjennomvarmt og spinaten har falt sammen. Ha på skåldede mandler og friske timianblader ved servering. Server kokt ris eller lyst brød til.