Nudelrett med brokkolini

Deilig italiensk-inspirert nudelrett med herlige smaker fra brokkolini, scampi, soltørkede tomater, basilikum, hvitløk og chili.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g kokt scampi (msc-sertifiserte)
  • 200 g brokkolini
  • 100 g soltørkede tomater
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 dl valnøttolje
  • 1 finhakket rød chili uten frø
  • 1 dl tørr hvitvin
  • saften av 1 lime
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 400 g risnudler

Fremgangsmåte

Hakk de soltørkede tomatene og legg dem i bløt i valnøttolje i ca. 30 minutter.

Varm oljen fra tomatene i en stor panne eller en lav kjele. Tilsett hvitløk, chili og scampi uten skall og delt i to. Rist det lett i pannen/kjelen, tilsett bimien og la det frese i 4-5 minutter.

Tilsett hvitvin, limesaft og basilikum helt mot slutten. Smak til med nykvernet pepper.

Kok nudlene som angitt på pakken. (Nudlene har mange navn; rispasta, 'englehårspasta', m.m.).

Bland alt sammen og server med det samme.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 9
Legg til på Min side
Del på Facebook