Ovnsbakt frittata med rosettkål og parmesan

Den nye rosettkålen kan gjerne spille hovedrollen i en ovnsbakt omelett. I Italia heter den frittata og i Spania tortilla. Med litt tomat og vellagret ost blir det en deilig smårett eller lettvint middag.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 rosettkål
  • 8 rød cherrytomat delt i to
  • 1 båt hvitløk - hakket
  • 1 sjalottløk - hakket
  • smør til steking
  • 4 ss revet parmesan eller annen vellagret ost
  • 4 egg
  • 2 ss melk
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Vask rosettkål (eller grønnkål/spinat) og del dem gjerne i to.

Fres dem i en varm panne med litt smør, i to minutter. Tilsett delte tomater, hakket løk og hvitløk og fres videre i et par minutter.

Visp sammen egg, melk, ost og krydder og hell over.

Sett pannen i ovnen og bak til omeletten har fått litt farge og har stivnet - ca. 10 minutter. NB. Tåler ikke håndtaket på pannen ovnsvarmen, så bruk heller en ildfast form.

Sist oppdatert 13. oktober 2015
Liker 24
Legg til på Min side
Del på Facebook