Rotstappe fra Sunndal

Denne retten ble i sin tid kåret til Sunndals nasjonalrett. Hovedingrediensen er deilige og smakfulle rotgrønnsaker sammen med lamme- eller sauekjøtt.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 3 kålrot
  • 5 gulrot
  • 7 potet
  • 250 g smør
  • 1,5 dl lettrømme
  • pepper etter smak

Fremgangsmåte

Kok kjøttet dagen før i lett saltet vann til det er mørt. Ta av fettet på kraften når det er blitt kaldt. Kraften varmes opp til en sjy når maten skal serveres.

Kok grønnsakene og mos dem til en litt grov stappe. Rør i smør og rømme.

Kjøttet skjæres i små biter og blandes i stappen.

Server retten i en bolle og strø litt kjøtt på toppen. Server med varm sjy til.

Det smaker godt med flatbrød til.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook