En frisk, god og mettende salat med appelsiner, rødløk og bønner, og som bare blir bedre om den lages litt i forveien.
Server spinatlinsene som en egen kveldsrett med godt brød til eller som en salat ved siden av middagen.
Buddhabolle eller hippiebolle er en trendy salat lagt opp på en litt annen måte. Basisen er grønnsaker sammen med proteinkilder som bønner, linser og/eller egg.
Å bruke bønner i salater er en fin måte å få i seg proteiner på når du ønsker det kjøttfritt. De svarte og hvite bønnene bidrar også til at salaten blir god og mettende. Her i en salat med gulbete og chiaggiobete.
Strimler av grønnsaker som freses raskt i panne er kjempegodt i stedet for spagetti. Her har vi brukt strimlene i en såkalt bolle, men er også supre sammen med tomatsaus. Grønnsakspagettien kan også være et godt tilbehør f.eks. til stekt kylling.
En norsk variant av en buddhabolle med poteter og tomater som kan serveres som egen rett eller som garnityr til middagen.
Denne retten er en variant Bibimbap som er en typiske «bollemiddag» fra Korea. Risen er byttet ut med byggryn. I Korea er det vanlig å bruke rester i en slik bolle. Sørg for at grønnsakene skaper mye farger.
Tacoinspirert salatbolle eller buddhabolle er en middagsvariant som passer like godt til hverdags som til fest. Bønnene i tacosausen er proteinkilden i denne kjøttfrie retten.
En kjempegod og mager potetsalat som smaker litt sursøt. Serveres like godt til spekematen som til den grillede fisken.
En fristende og saftig salat med blomkål og vannmelon smakt til med sitron og vårløk. Spis den som tilbehør til grillmaten eller som en liten egen rett.
Neper har en mild, fin smak, og den kan gjerne spises rå, som i salater. Her har nepene fått følge av reddiker og litt hakket chili.
Potetsalater finnes i hundrevis av varianter. Her en med sukkererter, rødløk, reddiker og epler. Smaken fra dill og koriander setter prikken over i'en.
Tomater, basilikum, avokado og rødløk er en unik kombinasjon smaksmessig. Salaten kan serveres som en egen liten rett eller som en forrett.
Dette er en salat som du kan servere til all type mat. Appelsin eller klementin er deilig å bruke i salat, og gjerne grapefrukt også.
Coleslaw er som en råkostsalat som røres sammen med en blanding av yoghurt og majones. Her en kjempegod variant med revet hodekål, gulrøtter, hakket vårløk og hvitløk. Supert tilbehør til både kjøtt og fisk.
Å bruke finsnittet hodekål eller nykål til salat er kjempefint. Her en variant med appelsin, rødløk og svisker med en deilig karvedressing.
Stilig, sunt, enkelt og kjempegodt! Denne aspargessalaten kan du servere dine gjester til f.eks. forrett, eller til middag med godt brød til.
En spennende og pikant salat med søtpotet, fiken, granateple og rødkål. En frisk god salat som enten kan serveres som en forrett eller som en egen rett. Godt som tilbehør er den også.
Dette er en deilig matsalat proppfull av smak fra hvitløk, ruccula, frisk ingefær og koriander. Om du ønsker kan du bytte couscousen med byggryn.
Det er fantastisk å bruke rotgrønnsaker i salat. Her har vi brukt bakte terninger av rødbete og kålrot, og sammen med brødkrutonger og litt hvit geitost så blir det en mettende og kjempegod salat du gjerne kan servere til middag.
Meksikanske smaker preger denne salaten med linser, advokado, hjertesalat, . Server gjerne salaten med nachochips.