Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll agurken.

    Skjær agurken i tynne skiver på langs ved å bruke en ostehøvel eller potetskreller. Skjær deretter skivene i tynnere strimler (se bildet).

    Dryss litt salt over agurkskivene og la dem stå og væske seg mens du lager pestoen.

    Rist pinjekjerner eller mandler i en varm, tørr panne.

    Bland alle ingrediensene i en blender, e.l. - bortsett fra 1 ss av pinjekjernene og 1 ss revet parmesan som skal brukes til pynt.

    Smak til.

    Tørk agurkstrimlene med papirhåndkle og bland forsiktig inn pestoen.

    Dryss over pinjekjerner og revet parmesan.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk slangeagurk
  • Pesto:
  • 2 stilk frisk kruspersille
  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 båt hvitløk
  • 30 g pinjekjerner eller mandler
  • 80 g parmesan
  • 6 ss olivenolje
  • 6 ss kokt, avkjølt vann

Fremgangsmåte

  • Skyll agurken.

    Skjær agurken i tynne skiver på langs ved å bruke en ostehøvel eller potetskreller. Skjær deretter skivene i tynnere strimler (se bildet).

    Dryss litt salt over agurkskivene og la dem stå og væske seg mens du lager pestoen.

    Rist pinjekjerner eller mandler i en varm, tørr panne.

    Bland alle ingrediensene i en blender, e.l. - bortsett fra 1 ss av pinjekjernene og 1 ss revet parmesan som skal brukes til pynt.

    Smak til.

    Tørk agurkstrimlene med papirhåndkle og bland forsiktig inn pestoen.

    Dryss over pinjekjerner og revet parmesan.