Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Start med dressingen. Splitt opp chilien på langs og skrap ut frø og skillevegger. Start med små mengder og smak deg frem til hvor sterk du vil ha dressingen. Finhakk chilien og rør det sammen med de øvrige ingrediensene.

    Skyll agurken og trekk en gaffel nedover den så den blir stripet. Gni agurken inn med salt og la den ligge i 10-15 minutter. Skyll og tørk den godt. Skjær agurken i cm-store terninger.

    Skrell ananasen, skjær den i skiver og skjær skivene i terninger på størrelse med agurkterningene.

    Bland agurk, ananas og ingefær, hell dressingen over og bland salaten godt.

    Salaten er super til grillet kylling og annet kjøtt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk slangeagurk
  • 1 ss salt
  • ½ stk frisk ananas
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • Dressing:
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss friskpresset limesaft
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
Ananas- og agurksalat i en grønn bolle på brunt bord

Fremgangsmåte

  • Start med dressingen. Splitt opp chilien på langs og skrap ut frø og skillevegger. Start med små mengder og smak deg frem til hvor sterk du vil ha dressingen. Finhakk chilien og rør det sammen med de øvrige ingrediensene.

    Skyll agurken og trekk en gaffel nedover den så den blir stripet. Gni agurken inn med salt og la den ligge i 10-15 minutter. Skyll og tørk den godt. Skjær agurken i cm-store terninger.

    Skrell ananasen, skjær den i skiver og skjær skivene i terninger på størrelse med agurkterningene.

    Bland agurk, ananas og ingefær, hell dressingen over og bland salaten godt.

    Salaten er super til grillet kylling og annet kjøtt.