Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell appelsiner, lime og grapefrukt så alle de hvite hinnene også skrelles bort. Skjær ut appelsinbåter mellom hinnene, ta vare på saft som renner ut. Skjær grapefrukt og lime i skiver, del dem i to.

    Rens og finsnitt fennikelen. Rens og hakk rødløken.

    Anrett salatblad på porsjonstallerkener eller på større fat med sitrusfrukt, fennikel og rødløk over. Hell på saft som har rent fra appelsinene, evt. også grapefrukten.

    Visp sammen dressingen og drypp den over salaten.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk appelsin
  • 1 stk grapefrukt
  • 1 stk lime
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk rødløk
  • Dressing:
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Skrell appelsiner, lime og grapefrukt så alle de hvite hinnene også skrelles bort. Skjær ut appelsinbåter mellom hinnene, ta vare på saft som renner ut. Skjær grapefrukt og lime i skiver, del dem i to.

    Rens og finsnitt fennikelen. Rens og hakk rødløken.

    Anrett salatblad på porsjonstallerkener eller på større fat med sitrusfrukt, fennikel og rødløk over. Hell på saft som har rent fra appelsinene, evt. også grapefrukten.

    Visp sammen dressingen og drypp den over salaten.