Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær eller brekk av den nederste litt harde og treete delen på aspargesen. Grønn asparges trenger du ikke å skrelle.

    Kok aspargesen et par minutter i kokende vann med litt salt og sukker i. Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt.

    Fordel de ferdig kokte aspargesene på fire tallerkener. Legg over en skive spekeskinke pr. porsjon og dryss over reven fersk parmesanost. Drypp over noen dråper god olivenolje.

    Retten serveres med fersk gjærbakst.

    Tips:

    Du kan også grille asparges.  Legg et ark aluminiumsfolie på grillen og pensle det med olivenolje. Pensle også olivenolje på aspargesen. Strø på litt salt og pepper og grill aspargesen 2-3 minutter mens du snur dem jevnlig.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g grønn frisk asparges
  • 4 skive spekeskinke
  • 4 skive frisk parmesan
  • 3 ss olivenolje
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær eller brekk av den nederste litt harde og treete delen på aspargesen. Grønn asparges trenger du ikke å skrelle.

    Kok aspargesen et par minutter i kokende vann med litt salt og sukker i. Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt.

    Fordel de ferdig kokte aspargesene på fire tallerkener. Legg over en skive spekeskinke pr. porsjon og dryss over reven fersk parmesanost. Drypp over noen dråper god olivenolje.

    Retten serveres med fersk gjærbakst.

    Tips:

    Du kan også grille asparges.  Legg et ark aluminiumsfolie på grillen og pensle det med olivenolje. Pensle også olivenolje på aspargesen. Strø på litt salt og pepper og grill aspargesen 2-3 minutter mens du snur dem jevnlig.