Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Brekk av den nederste delen av aspargesene. Skjær de i ca. 3 cm. tykke biter og kok 1-2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl aspargesbitene.

    Riv salaten, skjær tomatene i to og finsnitt vårløken. Bland asparges, salat, spinat, tomater, vårløk og oliven og legg opp på et fat.

    Rør yoghurt med estragon, eddik, salt og pepper og smak til.

    Skjær skorpene av brødet og skjær 1 cm. store terninger. Legg dem på stekespade med bakepapir og bland med olivenolje og hvitløk. Stek i ovn på 200 grader C i 10 - 15 min. til krutongene er sprø og gylne. Rør i krutongene under steketiden.

    Avkjøl brødkrutongene og strø over eller server de ved siden av salaten.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g grønn frisk asparges
  • 1 stk hjertesalat
  • 125 g rød cherrytomat
  • 2 stk vårløk
  • 50 g frisk spinat
  • 3 ss sorte oliven
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 1 ts hvitvinseddik
  • salt og pepper etter smak
  • Brødkrutonger:
  • 6 skive brød
  • 3 ss olivenolje
  • 2 båt knust hvitløk
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Brekk av den nederste delen av aspargesene. Skjær de i ca. 3 cm. tykke biter og kok 1-2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl aspargesbitene.

    Riv salaten, skjær tomatene i to og finsnitt vårløken. Bland asparges, salat, spinat, tomater, vårløk og oliven og legg opp på et fat.

    Rør yoghurt med estragon, eddik, salt og pepper og smak til.

    Skjær skorpene av brødet og skjær 1 cm. store terninger. Legg dem på stekespade med bakepapir og bland med olivenolje og hvitløk. Stek i ovn på 200 grader C i 10 - 15 min. til krutongene er sprø og gylne. Rør i krutongene under steketiden.

    Avkjøl brødkrutongene og strø over eller server de ved siden av salaten.