Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll de svarte og hvite bønnene og legg dem hver for seg i rikelig med vann natten over - 10-12 timer.

    Hell av vannet og skyll bønnene godt under rennende kaldt vann.

    Kok bønnene - hver for seg - i ca. 1 time. De må kokes hver for seg pga. at de svarte bønnene avgir farge i kokevannet som de hvite kan ta til seg.

    Skrell betene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin.

    Dypp beteskivene i kokende vann. Avkjøl.

    Bland alle ingrediensene til salaten sammen.

    Dressingen:

    Mos de skrelte appelsinene til en fin masse og bland sammen med de andre ingrediensene.

    Server dressingen ved siden av salaten.

Bruker du ferdig kokte bønner fra boks eller kartong, så må de også skylles godt før bruk.

INGREDIENSER

  • 2 dl kokte svarte bønner
  • 2 dl kokte hvite bønner
  • 1 stk gulbete
  • 1 stk chiaggiobete (polkabete)
  • ½ stk rødløk i tynne ringer
  • 1 dl hakket frisk mynte
  • Dressing:
  • 2 stk appelsin (skrelte)
  • 3 dl appelsinjuice
  • ½ stk rød chili
  • 2 dl valnøttolje
  • salt og pepper
  • 2 blad frisk mynte

Fremgangsmåte

  • Skyll de svarte og hvite bønnene og legg dem hver for seg i rikelig med vann natten over - 10-12 timer.

    Hell av vannet og skyll bønnene godt under rennende kaldt vann.

    Kok bønnene - hver for seg - i ca. 1 time. De må kokes hver for seg pga. at de svarte bønnene avgir farge i kokevannet som de hvite kan ta til seg.

    Skrell betene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin.

    Dypp beteskivene i kokende vann. Avkjøl.

    Bland alle ingrediensene til salaten sammen.

    Dressingen:

    Mos de skrelte appelsinene til en fin masse og bland sammen med de andre ingrediensene.

    Server dressingen ved siden av salaten.

Bruker du ferdig kokte bønner fra boks eller kartong, så må de også skylles godt før bruk.