Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Ha salt og pepper på kamskjellene.

    Varm olje i en stekepanne og stek kamskjellene raskt på hver side.

    Skyll og tørk salaten.

    Del avokado i to og fjern steinen. Fjern skallet og skjær avokadoen i pene skiver.

    Legg en neve småbladet salat på 4 tallerkener. Legg på skiver av rørløk og avokado. Legg på bringebær.

    Bland sammen ingrediensene til dressingen.

    Legg de stekte kamskjellene på salaten og drypp over dressing og finhakket gressløk rett før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 12 stk kamskjell
  • 1 pk småbladet salat
  • 125 g bringebær
  • 2 stk avokado i skiver
  • ½ stk rødløk i ringer
  • 1 ss valnøttolje
  • 1 bunt finhakket frisk gressløk
  • Dressing:
  • saften av 1 stk sitron
  • 2 ss flytende honning
  • 2 ss bringebæreddik (eller epleeddik)
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
Oppskriftsbilde av salat med avokado, bringebær og kamskjell.

Fremgangsmåte

  • Ha salt og pepper på kamskjellene.

    Varm olje i en stekepanne og stek kamskjellene raskt på hver side.

    Skyll og tørk salaten.

    Del avokado i to og fjern steinen. Fjern skallet og skjær avokadoen i pene skiver.

    Legg en neve småbladet salat på 4 tallerkener. Legg på skiver av rørløk og avokado. Legg på bringebær.

    Bland sammen ingrediensene til dressingen.

    Legg de stekte kamskjellene på salaten og drypp over dressing og finhakket gressløk rett før servering.