Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del brokkolien i mindre buketter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Finhakk hvitløk og chili. Stek baconet sprøtt og la det renne av på et kjøkkenpapir. Fres hvitløk og chili i pannen til det blir mykt, men ikke tar farge.

    Snitt rødkålen fint.

    Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den kjølig i 10 minutter.

    Anrett brokkoli, finsnittet rødkål, frest hvitløk og chili, og smuldre fetaost på et fat.

    Dryss over ristede pinjekjerner og drypp over dressingen.  Serveres med godt brød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g brokkoli
  • 3 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 150 g bacon
  • 1 ss olje til steking
  • ¼ stk rødkål
  • 200 g fetaost
  • ½ dl pinjekjerner
  • Dressing:
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss honning
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Del brokkolien i mindre buketter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Finhakk hvitløk og chili. Stek baconet sprøtt og la det renne av på et kjøkkenpapir. Fres hvitløk og chili i pannen til det blir mykt, men ikke tar farge.

    Snitt rødkålen fint.

    Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den kjølig i 10 minutter.

    Anrett brokkoli, finsnittet rødkål, frest hvitløk og chili, og smuldre fetaost på et fat.

    Dryss over ristede pinjekjerner og drypp over dressingen.  Serveres med godt brød til.