Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del brokkoli og romanesco i mindre buketter og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, 3-5 minutter. Avkjøl.

    Finhakk vårløk og del valnøttkjernene i to.

    Bland alt sammen.

    Bland ingrediensene til dressingen sammen og ha over brokkolisalaten.

    Server med godt brød til.

    Tips:

    Får du ikke tak i romanesco, så kan du bruke blomkål i stedet.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 250 g brokkoli
  • 250 g romanesco
  • 10 stk valnøttkjerner
  • ½ bunt vårløk
  • Dressing:
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronsaft
  • pepper etter smak
Oppskriftsbilde av brokkolisalat med romanesco og valnøtter servert i en hvit skål.

Fremgangsmåte

  • Del brokkoli og romanesco i mindre buketter og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, 3-5 minutter. Avkjøl.

    Finhakk vårløk og del valnøttkjernene i to.

    Bland alt sammen.

    Bland ingrediensene til dressingen sammen og ha over brokkolisalaten.

    Server med godt brød til.

    Tips:

    Får du ikke tak i romanesco, så kan du bruke blomkål i stedet.