Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok potetene møre og skrell dem om du synes det er nødvendig. Skjær dem i skiver.

    Hell vannet av tunfisken og vask og skjær agurken i skiver.

    Vask og skjær tomatene i båter.

    Rens løken og skjær den i tynne ringer.

    Vend forsiktig potetskivene med tunfisk, agurk, tomater, rødløk og oliven i en salatbolle.

    Hakk mynte og dill og vend inn i salaten sammen med oregano, eddik og olivenolje.

    Krydre salaten med salt og pepper og smuldre fetaost over salaten rett før servering.

    Server salaten med god, grovt brød til.

     

    Kilde: https://saeson-web.dk/

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g små potet
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 1 stk slangeagurk
  • 6 stk tomat
  • 1 stk rødløk
  • 10 stk sorte oliven
  • 1 bunt frisk dill
  • ½ dl finhakket frisk mynte
  • 1 ts hakket frisk oregano
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • smak til med salt og pepper
  • 75 g fetaost
Oppskriftsbilde av gresk salat med poteter og tunfisk servert på hvit tallerken.

Fremgangsmåte

  • Kok potetene møre og skrell dem om du synes det er nødvendig. Skjær dem i skiver.

    Hell vannet av tunfisken og vask og skjær agurken i skiver.

    Vask og skjær tomatene i båter.

    Rens løken og skjær den i tynne ringer.

    Vend forsiktig potetskivene med tunfisk, agurk, tomater, rødløk og oliven i en salatbolle.

    Hakk mynte og dill og vend inn i salaten sammen med oregano, eddik og olivenolje.

    Krydre salaten med salt og pepper og smuldre fetaost over salaten rett før servering.

    Server salaten med god, grovt brød til.

     

    Kilde: https://saeson-web.dk/