Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Forvell grønnkålen raskt i usaltet vann i ca. 1 minutt. La den renne godt av seg.

    Bland alle ingrediensene til salaten.

    Rør dressingen sammen og smak den til med salt og pepper.

    Bland dressingen godt inn i salaten og dryss med valnøttkjerner.

Du kan også servere grønnkålen uten å varmebehandle den. Men da må den masseres. Riv bladene fra hverandre og masser dem med litt olje. Da vil fibrene åpne seg og bitterstoffene skylles ut og den får en søtere smak.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk eple uten kjerne og delt i tynne skiver
  • 3 dl hakket grønnkål
  • 1 stk finsnittet rødløk
  • kjernene av ½ stk granateple
  • Dressing:
  • 1 ss grov dijonsennep
  • 2 ss olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • 30 g valnøttkjerner
Grønnkålsalat med epler, salat med grønnkål, epler og valnøtter

Fremgangsmåte

  • Forvell grønnkålen raskt i usaltet vann i ca. 1 minutt. La den renne godt av seg.

    Bland alle ingrediensene til salaten.

    Rør dressingen sammen og smak den til med salt og pepper.

    Bland dressingen godt inn i salaten og dryss med valnøttkjerner.

Du kan også servere grønnkålen uten å varmebehandle den. Men da må den masseres. Riv bladene fra hverandre og masser dem med litt olje. Da vil fibrene åpne seg og bitterstoffene skylles ut og den får en søtere smak.