Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175°C.

    Legg en stilk rosmarin på hver kyllingfilet og en skive sitron oppå. Surr en skive bacon rundt kyllingfileten. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingfiletene i ildfast form, stek på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.

    Bland sammen crème fraîche og knust hvitløk, sitron og sennep. Smak til med salt og pepper.

    Ta ut kyllingen og server med nykokte gulrøtter, kokte asparges, lettkokt vårløk, forvellede sukkererter og lettkokt blomkål  og en bunt friske reddiker i biter eller skiver. Husk at grønnsakene ikke må koke for mye - de skal knapt være møre og litt crispy.

    Server sausen ved siden av.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 4 stilk frisk rosmarin
  • 4 skive sitron
  • 4 skive bacon
  • salt og pepper
  • Saus:
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og pepper
  • Grønnsaker:
  • 4 stk små gulrot
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 4 stk vårløk
  • 1 pk sukkererter
  • 1 stk lite blomkål
  • 1 bunt reddik

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175°C.

    Legg en stilk rosmarin på hver kyllingfilet og en skive sitron oppå. Surr en skive bacon rundt kyllingfileten. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingfiletene i ildfast form, stek på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.

    Bland sammen crème fraîche og knust hvitløk, sitron og sennep. Smak til med salt og pepper.

    Ta ut kyllingen og server med nykokte gulrøtter, kokte asparges, lettkokt vårløk, forvellede sukkererter og lettkokt blomkål  og en bunt friske reddiker i biter eller skiver. Husk at grønnsakene ikke må koke for mye - de skal knapt være møre og litt crispy.

    Server sausen ved siden av.