Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Visp sammen dressingen og smak dem til med salt og pepper.

    Skjær et kryss i tomatene ved stilkfestet. Legg dem noen sekunder i kokende vann, deretter i kaldt vann. Flå skinnet av.

    Skjær tomatene i skiver og fordel dem på porsjonstallerkener.

    Skjær osten i tynne skiver og fordel dem over tomatene.

    Del avokadoen, ta ut steinen, skrell og skjær den i tynne båter. Legg dem på tomater og ost.

    Drypp dressing over og legg på basilikumblader.

    Server salaten f.eks. som en forrett.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk tomat
  • 125 g mozzarella
  • 1 stk avokado
  • 2 ss blader av frisk basilikum
  • Dressing:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • ½ båt presset hvitløk
  • ¼ ts tørr sennep
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Visp sammen dressingen og smak dem til med salt og pepper.

    Skjær et kryss i tomatene ved stilkfestet. Legg dem noen sekunder i kokende vann, deretter i kaldt vann. Flå skinnet av.

    Skjær tomatene i skiver og fordel dem på porsjonstallerkener.

    Skjær osten i tynne skiver og fordel dem over tomatene.

    Del avokadoen, ta ut steinen, skrell og skjær den i tynne båter. Legg dem på tomater og ost.

    Drypp dressing over og legg på basilikumblader.

    Server salaten f.eks. som en forrett.