Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll jordbærene og grønnsakene. Riv salat og spinat i passe store biter og skjær jordbær, sukkererter og melon i fine biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Ha over valnøttkjerner og smuldre over fetaost.

    Visp sammen honning, hvitvinseddik og olivenolje slik at dressingen får en tykk konsistens. Smak til med salt og pepper og hell over salaten. Vend slik at dressingen blir jevnt fordelt.

    Server salaten straks og gjerne med godt landbrød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g jordbær
  • 100 g frisk spinat
  • 1 stk isbergsalat (eller annen salat du liker)
  • 12 stk sukkererter
  • ½ stk honningmelon (eller en annen sukkermelon du liker)
  • 3 stk vårløk
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 150 g fetaost
  • Dressing:
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss god honning
  • 3 ss god olivenolje
  • flaksalt og nykvernet pepper etter smak
Jordbærsalat på hvitt fat

Fremgangsmåte

  • Skyll jordbærene og grønnsakene. Riv salat og spinat i passe store biter og skjær jordbær, sukkererter og melon i fine biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Ha over valnøttkjerner og smuldre over fetaost.

    Visp sammen honning, hvitvinseddik og olivenolje slik at dressingen får en tykk konsistens. Smak til med salt og pepper og hell over salaten. Vend slik at dressingen blir jevnt fordelt.

    Server salaten straks og gjerne med godt landbrød til.