Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll og tørk eplene, og stikk ut kjernehusene. Skjær eplene i tynne skiver som skjæres i fine strimler. Drypp sitronsaft over så eplene ikke blir mørke.

    Skyll persimonen og skjær dem i strimler.

    Del fennikelen i fire fra topp til rot og skjær den så i fine strimler.

    Rens og skjær paprikaen i tynne strimler.

    Bland eple, persimon, fennikel og paprika.

    Rør sammen dressingen og smak den godt til. Bland dressingen forsiktig med salalen like før servering. Dryss pinjekjerner over.

    Tips: Salat og dressing kan lages dagen i forveien og oppbevares hver for seg i kjøleskap.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk syrlige eple
  • saften av ½ stk sitron
  • 1 stk persimon
  • 1 stk fennikel
  • ½ stk rød paprika
  • Dressing:
  • 4 ss lettmajones
  • 6 ss matfløte
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • ¼ g pepper (1 knivsodd)
  • 2 dl ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Skyll og tørk eplene, og stikk ut kjernehusene. Skjær eplene i tynne skiver som skjæres i fine strimler. Drypp sitronsaft over så eplene ikke blir mørke.

    Skyll persimonen og skjær dem i strimler.

    Del fennikelen i fire fra topp til rot og skjær den så i fine strimler.

    Rens og skjær paprikaen i tynne strimler.

    Bland eple, persimon, fennikel og paprika.

    Rør sammen dressingen og smak den godt til. Bland dressingen forsiktig med salalen like før servering. Dryss pinjekjerner over.

    Tips: Salat og dressing kan lages dagen i forveien og oppbevares hver for seg i kjøleskap.