Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok linsene i vann og salt under lokk i ca. 20 minutter. Avkjøl vannet og sil det så fra.

    Legg linsene på et fat.

    Du kan også kjøpe ferdige kokte linser (boks eller små kartonger) som du bare skyller i kaldt vann og lar renne godt av.

    Skjær salat i biter og del tomater i to.

    Del og ta ut kjøttet av avokadoene. Skjær kjøttet i skiver.

    Skjær rødløk i strimler/tynne ringer.

    Bland alt med linsene og strø over oliven.

    Finhakk chilien og strø halvparten over salaten sammen med ruccula.

    Til dressingen: Bland rømme med limeskall og -saft, resten av den hakkede chilien.

    Smak til med salt.

    La dressingen stå kaldt i minst 10 minutter.

    Fordel dressingen over salaten eller server den ved siden av.

    Salaten serveres med nachochips.

INGREDIENSER

  • 2 dl gule linser
  • 6 dl vann
  • ½ ts salt
  • 2 stk hjertesalat
  • 100 g rød cherrytomat
  • 2 stk avokado
  • 1 stk rødløk
  • 1 dl grønne oliven uten stein
  • 1 stk rød chili uten frø og hinner
  • ¼ pk ruccula
  • Dressing:
  • 2 dl lettrømme
  • revet skall av 1 stk lime
  • 2 ss limesaft
  • noen dråper tabasco
  • ¼ ts salt
  • nachochips

Fremgangsmåte

  • Kok linsene i vann og salt under lokk i ca. 20 minutter. Avkjøl vannet og sil det så fra.

    Legg linsene på et fat.

    Du kan også kjøpe ferdige kokte linser (boks eller små kartonger) som du bare skyller i kaldt vann og lar renne godt av.

    Skjær salat i biter og del tomater i to.

    Del og ta ut kjøttet av avokadoene. Skjær kjøttet i skiver.

    Skjær rødløk i strimler/tynne ringer.

    Bland alt med linsene og strø over oliven.

    Finhakk chilien og strø halvparten over salaten sammen med ruccula.

    Til dressingen: Bland rømme med limeskall og -saft, resten av den hakkede chilien.

    Smak til med salt.

    La dressingen stå kaldt i minst 10 minutter.

    Fordel dressingen over salaten eller server den ved siden av.

    Salaten serveres med nachochips.