Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del gulrøttene i staver. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Ha i sukkerertene det siste kokeminuttet. Hell av vannet og vend inn en liten smørklatt.

    Del reddiker i skiver, skinken og osten i terninger.

    Del tomatene i to og fjern frøene. Finhakk tomatkjøttet, nektarinen og sjalottløken. Hell over olivenolje, finhakket kruspersille, saft og skall fra limen og sukker. Bland godt.

    Anrett de kokte grønnsakene, skinken og osten på et fat. Hell salsaen over like før servering.

    Server retten med godt brød.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • 1 pk sukkererter
  • 6 stk reddik
  • 4 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 600 g røkt skinke
  • 100 g ridderost
  • Salsa:
  • 4 stk tomat
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk nektarin
  • 1 stk lime
  • 2 ss olje
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • salt og pepper etter smak
Blomkålsalat på hvitt fat

Fremgangsmåte

  • Del gulrøttene i staver. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Ha i sukkerertene det siste kokeminuttet. Hell av vannet og vend inn en liten smørklatt.

    Del reddiker i skiver, skinken og osten i terninger.

    Del tomatene i to og fjern frøene. Finhakk tomatkjøttet, nektarinen og sjalottløken. Hell over olivenolje, finhakket kruspersille, saft og skall fra limen og sukker. Bland godt.

    Anrett de kokte grønnsakene, skinken og osten på et fat. Hell salsaen over like før servering.

    Server retten med godt brød.