Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220°C. Bland gresskarterningene med hvitløk, allehånde olivenolje, salt og nykvernet pepper. Legg alt utover på et stekebrett og stek i ovn i 15-20 minutter til gresskarterningene er møre. Ta ut og avkjøl.

    Mens gresskarterningene står i ovnen lager du dressingen. Bland knust hvitløk med sitronsaft og tahini. Spe med vann og olivenolje og smak til med salt og pepper.

    Bland gresskarterningene med skylte og avrente kikerter, hakket rødløk, hakket frisk koriander og anrett på et salatfat eller i en salatbolle. Fordel dressingen over eller server den ved siden av.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg gresskar - skrellet og i terninger
  • 1 båt hvitløk - hakket
  • ½ ts malt allehånde
  • 2 ss olivenolje
  • 250 g hermetiske kikerter
  • ½ stk finhakket rødløk
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
  • smak til med salt og nykvernet pepper
  • Tahinidressing:
  • 1 båt hvitløk - knust
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss tahini
  • 2 ss vann
  • 2 ss olivenolje
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220°C. Bland gresskarterningene med hvitløk, allehånde olivenolje, salt og nykvernet pepper. Legg alt utover på et stekebrett og stek i ovn i 15-20 minutter til gresskarterningene er møre. Ta ut og avkjøl.

    Mens gresskarterningene står i ovnen lager du dressingen. Bland knust hvitløk med sitronsaft og tahini. Spe med vann og olivenolje og smak til med salt og pepper.

    Bland gresskarterningene med skylte og avrente kikerter, hakket rødløk, hakket frisk koriander og anrett på et salatfat eller i en salatbolle. Fordel dressingen over eller server den ved siden av.