Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver på langs. Dryss litt salt på aubergineskivene og la de "safte" seg i ca. 15 minutter. Stek auberginskivene i en varm, tørr panne (gjerne en grillpanne om du har, så får du et fint grillmønster).

    Del paprikaen i to og fjern frø, stilk og hinner. Skjær rødløken i skiver.

    Smør en langpanne med rapsolje og legg alle grønnsakene i. Dryss over finhakket hvitløk.

    Bak grønnsakene i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter. De siste 5 minuttene skal bønnene bakes med.

    Om du ønsker, kan du fjerne skinnet på paprikaen. Det gjøres legg ved å la den ferdige bakte paprikaen ligge i en plastpose i noen minutter. Deretter er det lett å dra av skinnet.

    Bland de ferdige bakte grønnsakene forsiktig med basilikumblader, balsamicoeddik og olje.

    Anrett på fat eller tallerkener. Nykvernet pepper over. Dryss gjerne på revet parmesan rett før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 ss rapsolje (gjerne med sitron)
  • 1 stk gul squash
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 boks hvite bønner
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje (eller annen god olje)
  • 15 blad frisk basilikum
  • nykvernet pepper
  • evt. 3 ss revet parmesan

Fremgangsmåte

  • Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver på langs. Dryss litt salt på aubergineskivene og la de "safte" seg i ca. 15 minutter. Stek auberginskivene i en varm, tørr panne (gjerne en grillpanne om du har, så får du et fint grillmønster).

    Del paprikaen i to og fjern frø, stilk og hinner. Skjær rødløken i skiver.

    Smør en langpanne med rapsolje og legg alle grønnsakene i. Dryss over finhakket hvitløk.

    Bak grønnsakene i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter. De siste 5 minuttene skal bønnene bakes med.

    Om du ønsker, kan du fjerne skinnet på paprikaen. Det gjøres legg ved å la den ferdige bakte paprikaen ligge i en plastpose i noen minutter. Deretter er det lett å dra av skinnet.

    Bland de ferdige bakte grønnsakene forsiktig med basilikumblader, balsamicoeddik og olje.

    Anrett på fat eller tallerkener. Nykvernet pepper over. Dryss gjerne på revet parmesan rett før servering.