Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll gulrøttene godt.

    Bruk en potetskreller til å strimle gulrøttene slik at du får lange, tynne strimler.

    Dypp strimlene i kokende, lettsaltet vann - hver farge for seg. Den lilla gulroten vil fort gi fra seg litt farge. La strimlene renne godt av.

    Vask appelsinen godt. Riv skallet og press ut saften.

    Bland gulrotstrimlene sammen med revet appelsinskall.

    Ha over olje, appelsinsaft og nykvernet pepper.

    Server salaten som en grønnsaksrett eller som tilbehør til middagen.

     

    Tips:

    Salaten kan gjerne få et dryss med sesamfrø før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk vanlig gulrot
  • 2 stk lilla gulrot
  • 2 stk gul gulrot
  • ½ l vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss valnøttolje
  • 1 stk appelsin
  • pepper etter smak
Oppskriftsbilde av strimlede regnbuerøtter servert på et hvitt, ovalt fat.

Fremgangsmåte

  • Skyll gulrøttene godt.

    Bruk en potetskreller til å strimle gulrøttene slik at du får lange, tynne strimler.

    Dypp strimlene i kokende, lettsaltet vann - hver farge for seg. Den lilla gulroten vil fort gi fra seg litt farge. La strimlene renne godt av.

    Vask appelsinen godt. Riv skallet og press ut saften.

    Bland gulrotstrimlene sammen med revet appelsinskall.

    Ha over olje, appelsinsaft og nykvernet pepper.

    Server salaten som en grønnsaksrett eller som tilbehør til middagen.

     

    Tips:

    Salaten kan gjerne få et dryss med sesamfrø før servering.