Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Finstrimle rødløk og vårløk. Finhakk hvitløk. Skjær skallet av sitronen ved å bruke et zesterjern eller det fineste på et rivjern. Da får du bare med deg den ytterste gule delen av skallet og ikke det hvite. Bland alt dette sammen med oljen. Ha i hvitvinseddik og saften fra sitronen.

    Vask agurk og del den opp i staver på 4x1 cm. Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å skjære rundt skallet i granateplet med en skarp kniv - NB. Bare skallet! Deretter brekker du opp granateplet i biter og tar ut kjernene.

    Bland sammen agurk, granateplekjerner, oregano og oljemarinade. Smak til med nykvernet salt og pepper og server.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk slangeagurk
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk vårløk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 dl olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 10 blad frisk oregano
  • 1 stk sitron
  • 1 stk granateple

Fremgangsmåte

  • Finstrimle rødløk og vårløk. Finhakk hvitløk. Skjær skallet av sitronen ved å bruke et zesterjern eller det fineste på et rivjern. Da får du bare med deg den ytterste gule delen av skallet og ikke det hvite. Bland alt dette sammen med oljen. Ha i hvitvinseddik og saften fra sitronen.

    Vask agurk og del den opp i staver på 4x1 cm. Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å skjære rundt skallet i granateplet med en skarp kniv - NB. Bare skallet! Deretter brekker du opp granateplet i biter og tar ut kjernene.

    Bland sammen agurk, granateplekjerner, oregano og oljemarinade. Smak til med nykvernet salt og pepper og server.