Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rist pinjekjernene i en tørr varm panne til de er gylne og sprø.

    Kok opp bønnene raskt i lettsaltet vann og avkjøl. Skjær rødløken i skiver og potetene i biter.

    Bland forsiktig sammen alle ingrediensene sammen med finhakket kruspersille.

    Ha sennep, eddik og honning i en bolle og pisk inn olje til en dressing. Smak til med salt og pepper. Blir dressingen for tykk, kan du spe med litt vann.

    Hell dressingen over salaten og pynt med kruspersille.

    Server gjerne godt brød eller knekkebrød til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 6 stk kokt, kald potet
  • 100 g brekkbønner (bruk gjerne andre grønne bønner)
  • 1 stk rødløk
  • 300 g rensede reker
  • 50 g pinjekjerner
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • Dressing
  • 1 ts grov sennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts honning
  • salt og pepper
  • 3 ss olivenolje
Potetsalat med grønne bønner og reker på hvit tallerken

Fremgangsmåte

  • Rist pinjekjernene i en tørr varm panne til de er gylne og sprø.

    Kok opp bønnene raskt i lettsaltet vann og avkjøl. Skjær rødløken i skiver og potetene i biter.

    Bland forsiktig sammen alle ingrediensene sammen med finhakket kruspersille.

    Ha sennep, eddik og honning i en bolle og pisk inn olje til en dressing. Smak til med salt og pepper. Blir dressingen for tykk, kan du spe med litt vann.

    Hell dressingen over salaten og pynt med kruspersille.

    Server gjerne godt brød eller knekkebrød til.