Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader C.

    Vask potetene godt og del dem i båter. Bland dem med olje.

    Fordel potetbåtene ut over en stekeplate med bakepapir. Strø på salt og stek dem midt i ovnen i ca. 25 minutter til de har fin farge og er gjennomstekte.

    Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann, og la dem renne godt av.

    Vask, skrell og skjær vårløk og rødløk i tynne ringer.

    Legg de bakte potetbåtene på et serveringsfat og bland med kikerter, tomater i båter og smuldret fetaost. Topp salaten med løk og ruccula.

    Pisk sammen eddik, olje og sennep til dressingen. Tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk.

    Hell dressingen over salaten eller server dressingen ved siden av.

    Server den som tilbehør f.eks. til spekemat eller som en egen rett alene.

INGREDIENSER

  • 1 kg potet
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 stk vårløk
  • 250 g rød cherrytomat
  • 100 g fetaost
  • 70 g ruccula
  • Dressing:
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 3 ss rapsolje
  • 2 ts dijonsennep
  • nykvernet svart pepper
  • ¼ ts salt
  • 1 båt hvitløk

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader C.

    Vask potetene godt og del dem i båter. Bland dem med olje.

    Fordel potetbåtene ut over en stekeplate med bakepapir. Strø på salt og stek dem midt i ovnen i ca. 25 minutter til de har fin farge og er gjennomstekte.

    Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann, og la dem renne godt av.

    Vask, skrell og skjær vårløk og rødløk i tynne ringer.

    Legg de bakte potetbåtene på et serveringsfat og bland med kikerter, tomater i båter og smuldret fetaost. Topp salaten med løk og ruccula.

    Pisk sammen eddik, olje og sennep til dressingen. Tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk.

    Hell dressingen over salaten eller server dressingen ved siden av.

    Server den som tilbehør f.eks. til spekemat eller som en egen rett alene.