Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrubb potetene godt og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell kokevannet fra og damp potetene godt. Avkjøl potetene.

    Skjær potetene i skiver eller terninger. Rens og strimle sukkerertene, del tomatene i to. Bland det med potetene.

    Visp sammen ingrediensene til dressingen og hell den over potetene. La salaten trekke i 15-20 minutter før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g nypotet
  • 150 g sukkererter
  • 8 stk rød cherrytomat
  • Dressing:
  • 5 ss olivenolje
  • ½ stk hakket og renset rød chili
  • 1 ss frisk ingefær
  • revet skall og saft av ½ stk lime
  • salt og pepper
Miljøbilde av potetsalat med cherrytomater og sukkererter servert i hvit bolle med sommerlig bakgrunn

Fremgangsmåte

  • Skrubb potetene godt og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell kokevannet fra og damp potetene godt. Avkjøl potetene.

    Skjær potetene i skiver eller terninger. Rens og strimle sukkerertene, del tomatene i to. Bland det med potetene.

    Visp sammen ingrediensene til dressingen og hell den over potetene. La salaten trekke i 15-20 minutter før servering.