Oppskriftsbilde av rødbetesalat servert i hvit bolle med brødskiver i bakgrunnen

Rødbetesalat fra Kasakhstan

Rødbeter fortjener å bli brukt mer, og i denne rødbetesalaten er granateple et friskt og eksotisk innslag. Salaten passer som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter, og restene bruker du som pålegg på brødskiven.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rødbetene kokes møre i 45-60 minutter.
  2. Avkjøl rødbetene og skrell og rasp dem grovt på rivjern.
  3. Hvitløken skrelles og raspes fint eller presses i en hvitløkspresse.
  4. Grovhakk valnøttkjernene.
  5. Rør majones med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Del granateplet i to og slå ut kjernene med en tresleiv.
  7. Bland rødbeter, hvitløk, granateplekjerner og valnøtter med majonesen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  8. Server salaten som tilbehør f.eks. til kjøtt eller fisk og bruk restene på brødskiva - gjerne sammen med leverpostei.

Legg til på Min side
Del på Facebook