Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del kålen i fire og skjær ut den harde midtstokken. Strimle kålen fint. Det gjøres enklest med ostehøvel. Skyll og tørk eplene og skjær dem i tynne båter uten kjernehus. Rens og hakk sjalottløken.

    Bland kål, epler, rosiner og løk.

    Visp sammen eddik, salt, pepper og sukker og hell over salaten. Bland den godt og la den trekke i kjøleskapet i minst en halv time før servering.

    Tips: Kål, epler, rosiner og løk kan blandes og oppbevares i plastpose i kjøleskap fra den ene dagen til den andre. Bland i dressingen en halv time før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg rødkål
  • 3 stk syrlige eple
  • 2 dl lyse rosiner
  • 2 stk sjalottløk
  • dl olivenolje
  • dl hvitvinseddik
  • ½ ts salt
  • ¼ g pepper (1 knivsodd)
  • ½ ts sukker

Fremgangsmåte

  • Del kålen i fire og skjær ut den harde midtstokken. Strimle kålen fint. Det gjøres enklest med ostehøvel. Skyll og tørk eplene og skjær dem i tynne båter uten kjernehus. Rens og hakk sjalottløken.

    Bland kål, epler, rosiner og løk.

    Visp sammen eddik, salt, pepper og sukker og hell over salaten. Bland den godt og la den trekke i kjøleskapet i minst en halv time før servering.

    Tips: Kål, epler, rosiner og løk kan blandes og oppbevares i plastpose i kjøleskap fra den ene dagen til den andre. Bland i dressingen en halv time før servering.