Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Gi løken et oppkok i usaltet vann, rens dem og la dem renne godt av. Brun løken lett i smør.

    Rens rosenkål, del store hoder i to og bland dem med løken. Hell på kyllingbuljong, tilsett laurbærblad og timian og krydre med salt og pepper. Kok til rosenkålen er mør - ca. 10 minutter.

    Ta opp laurbærbladet og server med ristede mandelflak og gjerne også litt hakket kruspersille på toppen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 12 stk stjerneløk
  • 1 ss smør
  • 500 g rosenkål
  • dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stilk frisk timian
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss ristede mandelflak
Rosenkål med stjerneløk i ildfast form på blå duk

Fremgangsmåte

  • Gi løken et oppkok i usaltet vann, rens dem og la dem renne godt av. Brun løken lett i smør.

    Rens rosenkål, del store hoder i to og bland dem med løken. Hell på kyllingbuljong, tilsett laurbærblad og timian og krydre med salt og pepper. Kok til rosenkålen er mør - ca. 10 minutter.

    Ta opp laurbærbladet og server med ristede mandelflak og gjerne også litt hakket kruspersille på toppen.