Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Begynn med dressingen. Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Smak til med salt og pepper.

    La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.

    Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.

    Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok dem i saltet vann tilsatt ørlite sukker i 1-2 minutter. Del aspargesen i 3-4 biter.

    Skyll salaten og rist godt av vannet. Riv salaten i mindre biter.

    Skjær makrellen i litt store biter.

    Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat. Hell over dressingen eller server den ved siden av.

    Server salaten med godt brød og smør til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 6 stk potet
  • 8 stk grønn frisk asparges
  • 1 stk hjertesalat
  • ½ stk slangeagurk
  • 100 g varmrøkt makrell
  • 3 stk vårløk
  • 1 dl hakket frisk dill
  • 1 dl hakket frisk basilikum
  • 10 stk jordbær
  • Honningdressing:
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 ts flytende honning
  • 1 ts sennep
  • 8 ss olivenolje
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Begynn med dressingen. Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Smak til med salt og pepper.

    La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.

    Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.

    Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok dem i saltet vann tilsatt ørlite sukker i 1-2 minutter. Del aspargesen i 3-4 biter.

    Skyll salaten og rist godt av vannet. Riv salaten i mindre biter.

    Skjær makrellen i litt store biter.

    Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat. Hell over dressingen eller server den ved siden av.

    Server salaten med godt brød og smør til.

Lag noe godt til middag Se alle (181)