Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland ruccula med ørlite eddik, olje, salt og pepper etter smak.  Fordel salaten på tallerken.  Bruk gjerne spinat i stedet for ruccula.

     

    Skyll fiken og skjær dem i 4 kløfter. Fordel fiken, skinke og ost oppå salaten.  Dryss pinjekjerner eller nøtter over. 

     

    Godt tilbehør er godt brød, gjerne med valnøtter.

     

    Tips:

    Får du ikke tak i fersk fiken, kan du bruke sharon, tamarillo, nashi eller vanlig pære.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ½ pk ruccula
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 ss god olje
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 stk fersk fiken
  • 2 skive røkt eller kokt skinke
  • 2 skive camembert
  • 2 ss pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Bland ruccula med ørlite eddik, olje, salt og pepper etter smak.  Fordel salaten på tallerken.  Bruk gjerne spinat i stedet for ruccula.

     

    Skyll fiken og skjær dem i 4 kløfter. Fordel fiken, skinke og ost oppå salaten.  Dryss pinjekjerner eller nøtter over. 

     

    Godt tilbehør er godt brød, gjerne med valnøtter.

     

    Tips:

    Får du ikke tak i fersk fiken, kan du bruke sharon, tamarillo, nashi eller vanlig pære.