Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Tilbehør:
    Ristet brød, gjerne bagett.

    Bland alle ingrediensene på et fat, i bolle eller porsjonsskåler. Rist pinjekjernene i varm, tørr panne til de blir gylne, og avkjøl.

    Pisk dressingen sammen og smak til med salt og pepper.

    Drypp dressingen over salaten.

    Rist brødskivene og stikk dem i salaten like før servering (se bildet).

    Ønsker du kjøtt i salaten, så tilsett skiver av stekt kyllingfilet.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 125 g fetaost
  • 300 g rensede jordbær
  • 100 g bringebær
  • 1 bunt frisk basilikum
  • ½ stk slangeagurk i biter
  • 1 dl ruccula
  • 35 g pinjekjerner
  • Dressing:
  • 3 ss hvit balsamicoeddik (hvitvinseddik)
  • 3 ss olje
  • salt og pepper etter smak
Miljøbilde av sommersalat med jordbær og bringebær på blondeduk.

Fremgangsmåte

  • Tilbehør:
    Ristet brød, gjerne bagett.

    Bland alle ingrediensene på et fat, i bolle eller porsjonsskåler. Rist pinjekjernene i varm, tørr panne til de blir gylne, og avkjøl.

    Pisk dressingen sammen og smak til med salt og pepper.

    Drypp dressingen over salaten.

    Rist brødskivene og stikk dem i salaten like før servering (se bildet).

    Ønsker du kjøtt i salaten, så tilsett skiver av stekt kyllingfilet.