Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del pærene i 4-6 båter. Skjær bort kjernen. Behold skallet på.

    Stek pærebåtene raskt i en varm stekepanne med litt smør til de får en fin gyllen farge på alle sider. Du kan også bruke en grillpanne. Da får pærene fine riller.

    Skyll og tørk salaten.

    Fordel salaten på 4 tallerkener eller et stort fat. Legg på pærebåtene. Dryss over pistasjenøtter, smuldre fetaosten og dryss over.

    Drypp noen dråper balsamicoeddik over rett før servering.

    Serveres gjerne lun.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk pære
  • 4 ss pistasjenøtter
  • smør til steking
  • ½ pk småbladet salat (ca. 4 dl)
  • 100 g fetaost
  • balsamicoeddik
Salat med stekte pærer og fetaost

Fremgangsmåte

  • Del pærene i 4-6 båter. Skjær bort kjernen. Behold skallet på.

    Stek pærebåtene raskt i en varm stekepanne med litt smør til de får en fin gyllen farge på alle sider. Du kan også bruke en grillpanne. Da får pærene fine riller.

    Skyll og tørk salaten.

    Fordel salaten på 4 tallerkener eller et stort fat. Legg på pærebåtene. Dryss over pistasjenøtter, smuldre fetaosten og dryss over.

    Drypp noen dråper balsamicoeddik over rett før servering.

    Serveres gjerne lun.